اگر به دنبال دزدگیر برای خانه یا محل کار خود هستید برای شروع باید بین دزدگیر سیمی یا بی سیم یکی را انتخاب کنید. در مقاله زیر تمامی حقایق مورد نیاز برای یک تصمیم گیری درست را در اختیار شما قرار میدهیم. بیایید با مهمترین آنها شروع کنیم.
در این نوشته قصد داریم به مقایسه دزدگیر بی سیم و با سیم بپردازیم. مزایا و معایب هر کدام را از دیدگاه نصاب و کاربر توضیح خواهیم داد. همچنین تفاوت هزینه و عوامل دخیل دیگر را برای یک انتخاب کاربردی پوشش خواهیم داد. درنتیجه شما با تمام اطلاعات مفیدی که برای تصمیم گیری واضح تر و آگاهانه تر – نیاز دارید، روبرو خواهید شد.
مقایسه دزدگیر بی سیم و با سیم
سیستم های هشدار سیمی یا بی سیم، کدام را انتخاب خواهید کرد؟ پاسخ بستگی به میزان ارزشمندی دارایی شما دارد. همسایه شما ممکن است از سیستم سیمی خود بسیار راضی باشد، اما برای رفع نیاز شما یک سیستم بی سیم بیشترین فایده را خواهد داشت. داراییها متفاوت هستند، بنابراین با سنجش مزایا و معایب هرکدام از آنها میتوانید مشخص کنید برای نیازهای امنیتی منحصر به فرد شما کدام یک از این سیستمها مناسب هستند.
سیستم های امنیتی خانه سیمی
سیستم های امنیتی سیمی باید در آن واحد هم به اینترنت و هم به منبع تغذیه وصل شوند. برای انجام این کار، ممکن است نیاز به سیم کشی با دو کابل جداگانه داشته باشید. به این ترتیب که یکی را به روتر اینترنت و دیگری را به پریز برق وصل کنید. با این حال، بسیاری از سیستمها از کابل Power over Ethernet (PoE) استفاده میکنند که تنها با یک سیم وصل میشوند.
اگر خانه شما از قبل برای دزدگیر سیم کشی شده باشد، گزینه سیمی انتخاب مناسبتر و بیدردسریتری است، زیرا به راحتی و بدون ایجاد تغییر در سیمکشی ساختمان، سیستم نصب خواهد شد. اگر از قبل هم بدانید که تجهیزات به وسیله چه کسی نصب شده، فعال کردن سیستم شما بسیار آسان خواهد بود. تنها چیزی که لازم است یک تماس تلفنی و احتمالاً بازدید یک تکنسین برای به روز رسانی کنترل پنل است.
همانطور که از نام این سیستم پیداست، سیستم های هشدار سیمی به ساختمان وصل می شوند و برقراری ارتباط از طریق اتصال کابلها انجام میشود. هر سنسور به طور فیزیکی به کنترل پنل متصل است و کنترل پنل معمولاً بوسیله یک خط تلفن ثابت با سرویس نظارت خارجی در ارتباط است.
مزایای سیستم های امنیتی خانه سیمی
با گسترش سیستمهای امنیتی بیسیم کمهزینه، این تفکر وجود دارد که سیستمهای امنیتی سیمی در حال منسوخ شدن است. ولی این درست نیست. بهتر است بدانید سیستمهای امنیتی سیمی انتخاب خوبی برای امنیت خانه هستند و مزایای زیادی نسبت به سیستمهای بی سیم دارند.
سیستمهای هشدار سیمی معمولاً قابل اعتمادتر از سیستمهای بی سیم هستند. از آنجایی که هر قسمت از سیستم به صورت فیزیکی وصل میشود، هیچ تداخل سیگنالی در سیستم ایجاد نمیشود. با توجه به سیمی بودن و عدم امکان تداخل سیگنال باید گفت که این سیستمهای ضد سرقت هک نشدنی هستند.
از طرفی سیستم های هشدار سیمی به منبع تغذیه خانه شما متصل میشوند، درنتیجه نگرانی بابت تعویض باتری هم وجود ندارد.
همچنین سیستمهای هشدار بی سیم برد محدودی دارند. اگر سنسورها خیلی دور از کنترل پنل باشند، ممکن است نتوانند فرکانسهای رادیویی را دریافت کنند. ولی در یک سیستم هشدار سیمی، مسافت مشکلی ایجاد نمیکند. فرقی نمیکند سنسورها یک متر یا یک کیلومتر دورتر از منبع باشند، اگر به کنترل پنل متصل باشند، به راحتی ارتباط برقرار خواهد شد.
معایب سیستم های امنیتی خانه سیمی
جالب است بدانید بسیاری از متخصصان امنیتی خرید دزدگیر سیمی را پیشنهاد نمیکنند، به دلیل اینکه اگر تلفن را حتی خارج از محل سکونت غیرفعال کنید سیستم امنیتی سیمی به راحتی قطع خواهد شد. این یک حفره امنیتی است که موجب آسیب پذیری این سیستم میشود. از طرفی هنگام تصمیم گیری بین امنیت دستگاههای سیمی و بی سیم بهتر است این موارد را در نظر داشته باشید.
- قابل حمل نیست. در هنگام جابجایی سیستم در خانه میماند.
- باید سیم کشیهایی را که بیش از حد طولانی هستند و نباید قابل مشاهده باشند، پنهان کنید.
- باید سیم کشی را در مکانهای مختلف اجرا کرد.
به دلیل نیاز به سیم کشی، نصب سیستمهای هشدار سیمی در مقایسه با سیستمهای بی سیم دشوارتر است. اگر سیستم امنیتی شما دارای سیمهای ضخیم باشد، باید سوراخهایی را در دیوارهای خانه ایجاد کنید. اگر هیچ نوع سیستم امنیتی سیمی ندارید، برای شروع باید کل ملک خود را سیم کشی کنید. نکته مهم اینکه سیستمهای هشدار سیمی معمولا نیاز به نصاب کاملا حرفه ای دارند.
سیستمهای هشدار سیمی برای برقراری ارتباط با خدمات نظارتی از تلفن ثابت ملک شما استفاده میکنند. اگر ملک شما خط تلفن ثابت ندارد – مانند بسیاری از املاک جدید – برای سیستمهای سیمی سنتی مشکل ایجاد خواهد شد. درنتیجه سیستمهای هشداری که از خطوط ثابت برای برقراری ارتباط استفاده میکنند راحتتر از بازار رقابت کنار میروند.
سیستم های امنیتی خانه بی سیم
دزدگیرهای بی سیم یک راه حل ساده برای نصب و اجرای سیستمهای امنیتی در هر خانهای هستند. همچنین میتواند برای سازههایی با ساخت و ساز داخلی آجرساخت، سنگ یا مرمر گزینه بسیار مناسبی باشد. از طرفی دزدگیر بی سیم برای خانه اجارهای یکی از بهترین انتخابها به حساب میآید.
با استفاده از دستگاههای ضد سرقت بی سیم دیگر مجبور نیستید دیوارها را سوراخ کنید یا تغییرات دیگری ایجاد کنید. اجارهکنندگان و صاحبان خانههایی که نقل مکان میکنند، میتوانند از قابلیت جابجایی شبکههای بیسیم استفاده کنند. زیرا به سادگی در آدرس جدیدتان سیستم قطع، وصل و آماده استفاده میشود.
سیستمهای هشدار بیسیم با استفاده از فرکانسهای رادیویی امن مانند تلفن همراه ارتباط برقرار میکنند. پانل کنترل همچنین با استفاده از فرکانس سلولی بی سیم با سرویسهای خارجی مانند سرویس نظارت بر زنگ با شما ارتباط برقرار میکند. میتوان گفت سیستمهای هشدار بی سیم مثل داشتن یک شبکه تلفن همراه خصوصی در کل ساختمان هستند.
مزایای دزدگیر بی سیم
سیستمهای امنیتی بی سیم کمتر در خانه شما تغییر ایجاد میکنند. نصب و راه اندازی آنها راحتتر است. در نتیجه نه دیوارها و نه سقف نیازی به سوراخ کاری ندارند.
همچنین سیستمهای امنیتی بی سیم نسبت به سیستمهای سیمی سازگارتر هستند. به این دلیل که کابلها آنها را محدود نمیکنند. علاوه بر این، تغییر مکان سیستمهای امنیتی ساده است. حتی ممکن است بخواهید سیستم را کامل جابجا کنید. در نتیجه گزینه ایده آلی برای مستاجرین است.
مزایای دزدگیر بی سیم:
- نصب بدون لکه؛
- سیستم سازگار و قابل حمل؛
- سادگی گسترش و افزودن دوربین های اضافی؛
- عدم امکان قطع دزدگیر با قطع سیمها.
بزرگترین مزیت سیستمهای هشدار بی سیم سهولت نصب آن است. تنها کاری که باید انجام دهید این است که سنسورها را در جای مناسب قرار دهید، پنل کنترل را نصب کنید، باتریها را وارد کنید و کار تمام است. با این که نصب از طریق یک نصاب حرفهای همیشه پیشنهاد میشود، ولی بسیاری از سیستمهای هشدار بی سیم تقریباً توسط هر شخصی قابل نصب هستند.
نکته مهم اینکه در حالی که ممکن است برای یک سارق آسان باشد که تلفن ثابت شما را قطع کرده و به راحتی با این کار سیستم هشدار سیمی را غیرفعال کند، سیستمهای هشدار بی سیم برای غیرفعال کردن نیازمند دانش و مهارت بیشتری هستند. در واقع برای غیرفعال کردن شبکه بی سیم به یک هکر نیاز است.
معایب سیستم های امنیتی خانه بی سیم
سیستمهای بیسیم در خانه معمولاً بردی معادل 150 متر یا کمتر دارند. سیگنال بی سیم میتواند از طریق دیوارهای خشک و میخ چوبی هم عبور کند. با این حال، مصالح ساختمانی متراکمتر، مانند آجر یا بلوکهای بتنی، ممکن است باعث تداخل در ارسال سیگنال شوند.
از طرفی تداخل سیگنال با سایر سیستمهای وابسته به Wi-Fi به دلیل دیوارها، کفها و سایر اجزای معماری امکان پذیر است.
اگر چه دزدگیرهای بی سیم به طور کلی قابل اعتماد هستند، سیستمهای هشدار بی سیم – مانند همه شبکههای بی سیم – میتوانند دچار تداخل سیگنالی شوند. فرکانسهای رادیویی بیرونی میتوانند ارتباط بین سنسورها و کنترل پنل را مختل کنند یا سیستم را غیرفعال کنند و موجب آلارمهای کاذب شوند. با اینکه، این مسائل نادر هستند، اما ممکن است بازهم رخ دهند.
فاصله عامل دیگری است که میتواند قابلیت اطمینان یک سیستم هشدار بی سیم را محدود کند. در مسافتهای دورتر، به دلیل بعد مسافتی فرکانسهای رادیویی ارسال شده توسط سیستم بی سیم ممکن است نتوانند به صفحه کنترل برسند. اکثر سیستمهای بی سیم بردی در حدود 150 متر دارند. اگر مساحت ملک شما بیش از 400 متر مربع است، ممکن است یک سیستم بی سیم برای شما مناسب نباشد.
همچنین سیستمهای هشدار بی سیم نسبت به سیستمهای هشدار سیمی نیازمند تعمیر و نگهداری بیشتری هستند. از آنجایی که سیستم به منبع تغذیه ساختمان شما متصل نیست، پنلهای کنترل بیسیم و حسگرها توسط باتری تغذیه میشوند. اگرچه این باتریها معمولاً عمر طولانی دارند، اما گاهی اوقات باید تعویض شوند، که باعث بالا رفتن هزینههای تعمیر و نگهداری میشود.
سیستم های امنیتی خانه هیبریدی
سیستمهای هشدار اغلب به دو نوع بیسیم و سیمی تقسیم میشوند. با این حال دسته دیگری تحت عنوان سیستمهای ترکیبی هم وجود دارند که ترکیبی از این دو هستند. به عنوان مثال سیستم هیبریدی میتواند حسگرهای بی سیم و سیمی را به راحتی در خود جای دهد. یک سیستم هیبریدی، برخلاف پنل همه کاره بی سیم، یک آیتم مستقل نیست. برای عملکرد و کنترل اساسی، یک سیستم هیبریدی همچنان به یک صفحه کلید نیاز دارد. کاربران باید بدانند که حسگرهای بیسیم و سیمی به افزایش تعداد مناطق پانل کمک میکنند.
مقایسه دزدگیر بی سیم و با سیم
در ادامه این مقاله سیستم های بی سیم و باسیم را از جهات مختلف با هم مقایسه کردهایم.
1. هزینه نصب
با این که قطعات سیستم گران هستند، زمان مورد نیاز برای نصب یک سیستم بی سیم بسیار کمتر از یک سیستم سیمی است (نصف زمان معمول). نتیجه این است که اکنون میتوانیم زنگ هشدار بیسیم را با هزینه کمتری نسبت به یک زنگ سیمی نصب کنیم. اگر کسب و کار شما با سقفهای کاذب همراه است، امکان سقوط کابل حین انجام کار وجود دارد.
برنده کلی: بی سیم
2. هزینه های جاری
سیستمهای بیسیم با باتریهایی کار میکنند که توصیه میشود هر دو سال یک بار آنها را تعویض کنید. این هزینهای فراتر از قیمت نگهداری و قیمت باتری پنلی دارند که به عنوان پشتیبان برق برای سیستمهای سیمی و بی سیم استفاده میشود. چه مقدار؟ بیشتر به تعداد دستگاههای تشخیص در سیستم شما بستگی دارد اما معمولاً زیاد نیست و به طور تقریبی یک سال در میان پیش میآید.
قطعات تعویض برای یک سیستم بی سیم گرانتر از سیستم سیمی است، با این حال، تمام قطعات ما با گارانتی 1 ساله ارائه میشوند.
برنده کلی: سیمی
3. قابلیت اطمینان
در روزهای قدیم، دزدگیرهای بیسیم به دلیل ایجاد زنگ هشدار نادرست بدنام بودند. با این حال، پس از بیش از 10 سال تحقیق و توسعه در این مورد، آنها بیش از پیش به همتایان سیمی خود نزدیک شدهاند. به نظر اکثر مردم، هر دو سیستم به یک اندازه قابل اعتماد هستند.
برنده کلی: مساوی
4. اختلال و زیبایی شناسی
برنده واضح در این قسمت سیستم عامل بی سیم است. بدون نیاز به سیم کشی فضا بعد از نصب به معنای واقعی بسیار مرتبتر است. هیچ کابل زشتی در اطراف درها رها یا در صندوق پلاستیکی غیرجذاب پنهان نشده و نیازی به سوراخ کردن دیوارها نیز نیست. همچنین زمان نصب بسیار کوتاهتر است (برای سیستمهای بیسیم کمتر از یک روز وارد و خارج میشویم) بنابراین اختلال کمتری برای زندگی شما ایجاد میکند.
برنده کلی: بی سیم
5. انعطاف پذیری سیستم
لوازم جانبی سیستم هشدار بی سیم بسیار ساده هستند. ما به سادگی حسگر جدید را نصب میکنیم، آن را در سیستم برنامه ریزی کرده و به این ترتیب کار تمام میشود. سیستمهای سیمی پیچیدهتر، مختلکنندهتر و وقتگیرتر هستند، زیرا مشکلات سیمکشی اجتنابناپذیر هستند.
همچنین میتوان در سیستم بیسیم دتکتورها را در موقعیتهای بهینه قرار داد، در حالی که تغییرات در سیستمهای سیمی اغلب توسط مشکلات کابلکشی پیچیده میشود. به عنوان مثال، در خانه یا محل کار، مشتری ممکن است دوست نداشته باشد کابلها در سراسر اتاق و در گوشههای دور مشخص شوند و به همین دلیل ممکن است آشکارساز را در نزدیکترین گوشه به پنل قرار دهند. با این که موقعیتی بهینه نخواهد بود، اما به دلیل زیبایی شناسی بصری امکان ایجاد زنگ هشدار اشتباه را باید قبول کرد.
برنده کلی: بی سیم
نتیجه
با توجه به اینکه هر دو سیستم به یک اندازه قابل اعتماد هستند، به اکثر مشتریان خود توصیه میکنیم که سیستمهای هشدار بی سیم را نصب کنند. آنها انعطاف پذیرتر، با هزینه کمتر و سریع تر نصب میشوند. در این مطلب سعی کردیم که توضیح دهیم تفاوت دزدگیر بی سیم و با سیم چیست و همچنین معایب و مزایای هر یک بررسی کردیم. پیشنهاد میکنیم برای دریافت اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در بخش فروش آریوسیس در ارتباط باشید.
مطالب مرتبط
صفحه کلید دزدگیر چیست
صفحه کلید دزدگیر به عنوان اولین و اصلیترین مرکز دزدگیر نقش بسیار مهمی در کنترل و برنامه ریزی دستگاههای امنیتی دارد. به طوری که از …
صفحه کلید دزدگیر چیست ادامه مطلب…
ادامه مطلب...ادامه مطلب ..
مگنت بی سیم یا سنسور در و پنجره چیست
سنسور درب و پنجره دستگاهی مغناطیسی است که در هنگام باز یا بسته شدن درب، هشدار تشخیص نفوذ را بر روی پانل کنترل فعال میکند. …
مگنت بی سیم یا سنسور در و پنجره چیست ادامه مطلب…
ادامه مطلب...ادامه مطلب ..