شما اینجا هستید:

10 علت فعال نشدن دزدگیر اماکن و منزل

زمان مطالعه: ۲ دقیقه

علت فعال نشدن دزدگیر اماکن

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

دزدگیر اماکن و منزل گاهی ممکن است به دلایل مختلفی از کار بیفتد یا اصلا در هنگام وقوع جرم فعال نشوند. این موضوع برای کسی که دزدگیر خریده است، مثل فاجعه می‌ماند، چون این دستگاه‌های ضد سرقت و امنیتی قرار است در مواقع خطر صاحبخانه و صاحب کسب و کار را با خبر کنند و اگر فعال نشوند، یعنی به هیچ دردی نمی‌خورند.

 

اما مشکل کجاست؟ جالب است بدانید که بسیاری از اوقات دلیل این مشکل ربطی به کیفیت و برند دزدگیر ندارد، دلیل اصلی به نوع نگهداری شما از سیستم مربوط می‌شود. اینجاست که عیب یابی دزدگیر اماکن و منزل اهمیت بسیاری پیدا می‌کند. یکی از این عیوب بسیار مهم فعال نشدن و عمل نکردند دستگاه است. در این مطلب قصد داریم به ده مورد از موارد رایج فعال نشدن دزدگیر اماکن و منزل اشاره کنیم. با آریوسیس در ادامه همراه باشید.

علت اول: تنظیمات نادرست دزدگیر

اولین و شاید رایج‌ترین دلیل فعال نشدن دزدگیر اماکن تنظیمات نادرست است. دزدگیر اماکن و منزل مثل هر دستگاه و سیستم دیگری نیاز به یک سری تنظیمات دارد. به همین منظور باید مواردی مثل زمانبندی، حسگرها و حالت‌های مختلف شده برای سیستم ضد سرقت بررسی شود. این موارد را هم می‌توانید با خواندن بخش راهنمای دزدگیر متوجه شوید و هم از نصاب کمک بگیرید.

علت دوم: نقص فنی در تجهیزات دزدگیر اماکن

سیستم دزدگیر ممکن است گهگاه، به خصوص در استفاده بلند مدت، دچار نقص فنی شود. دلیل اصلی این موضوع هم سرویس نکردن و چک نکردن سیستم است. همچنین گاهی استفاده از تجهیزات ارزان قیمت ممکن است باعث این اتفاق شوند. اشکالات فنی معمولا در اجزای داخلی مثل حسگرها و مدارهای الکترونیکی اتفاق می‌افتند. پس اگر دیدید که با تغییر تنظیمات دزدگیر درست نمی‌شود، بهترین کار بررسی قطعات و مدار هاست.

علت سوم: خرابی فیزیکی سیستم دزدگیر منزل

مشکل دیگری که در بسیاری از موارد باعث از کار افتادن سیستم ضد سرقت منزل می‌شود، ضربه خوردن، افتادن و خرابی‌های فیزیکی دستگاه است. حتی گاهی ممکن است دزدگیر اماکنی مثل دزدگیر باغ و ویلا به علت خیس شدن از کار بیفتد. در مواجهه با این موارد بهتر است دزدگیر را پیش تعمیرکار ببرید.

علت چهارم: ایجاد خرابی در اتصالات و برق ورودی دستگاه

شاید ساده ترین علت از کار افتادن و فعال نشدن دزدگیر اماکن و منزل قطع شدن برق یا خرابی در اتصالات باشد. به همین منظور پیشنهاد می‌شود که قبل از هر اقدامی بررسی کنید که سیستم تغذیه برق منزل و اماکن به دستگاه ضد سرقت متصل است یا خیر. گاهی هم ممکن است این اتصالات شل شده باشد و باعث اختلال در کارکرد دزدگیر شود. 

اگر هم از دزدگیر اماکن در شرایط آب و هوایی خاصی مثل گرمای شدید یا رطوبت بسیار استفاده می‌کنید، حتما توجه کنید که این اتصالات دچار فرسودگی و خوردگی نشده باشند. در هنگام نصب دزدگیر هم باید توجه کرد که پیچ‌ها محکم بسته شده باشند تا در هنگام استفاده شل نباشند و باعث قطعی سیستم مرکزی دزدگیر نشوند. 

علت پنجم: ایجاد مشکل در باتری

باتری‌ها متهم ردیف اول کار نکردن دزدگیر منزل و اماکن هستند. ضعیف شدن این قطعات یعنی عملکرد نادرست و قطعی دزدگیر در مواقع  اضطراری. متداول‌ترین مشکل باتری هم فرسودگی آن است، به همین منظور حتما پیشنهاد می‌‎کنیم که در هنگام خرید دزدگیر از فروشنده بپرسید که عمر باتری‌ها چقدر است. به طور معمول یک باتری خوب و با کیفیت بین 6 تا 7 سال کار می‌کند. شارژ باتری هم عامل مهمی است که باید چک شود. خیلی از دزدگیرها وقتی شارژ باتری کم باشد، عملکرد خوبی نخواهند داشت.

علت ششم: تداخل با سیگنال های محیطی

سیگنال‌های محیطی و تداخل با اشیا ممکن است باعث عملکرد نادرست دزدگیرهای منزل شود. این تداخل‌های الکترومغناطیسی معمولا به وسیله دستگاه‌های الکتریکی دیگر مثل امواج رادیویی و تجهیزات الکترونیکی دیگر ساطع می‌شوند.

علت هفتم: نصب نادردست دزدگیر اماکن

در صورتی که دزدگیر اماکن شما توسط نصاب حرفه‌ای نصب نشده باشد، احتمال کار نکردن دستگاه بیشتر می‌شود. البته بسیاری از دزدگیرهای استاندارد به راحتی و بدون نصاب وصل می‌شوند. تنها نکته‌ای که باید رعایت شود این است که باید گام به گام مراحل نصب پشت سر گذاشته شود.

علت هشتم: وجود سنسورهای معیوب و از کار افتاده

سنسورها یکی از قطعات بسیار مهم هر نوع دزدگیری هستند و در دزدگیرهای اماکن و منزل به عنوان بخش‌های حیاتی فعالیت می‌کنند. عمده‌ترین مشکلی که ممکن است در سنسور دزدگیر پیش بیاید و باعث از کار افتادن دزدگیر شود، گیر کردن آن‌ها در حالت باز یا بسته است. در این حالت آلارم دزدگیر تنظیم نمی‌شود و هیچ نفوذی را نمی‌تواند تشخیص دهد. این مشکل با شناسایی و تعویض یا تعمیر سنسورها قابل حل است.

علت نهم: تمیز نکردن دزدگیر

علت اصلی از کار افتادن سنسورهای دزدگیر، تمیز نبودن آنهاست. عموما سنسورها به دلیل گرد و غباری که در آن‌ها جمع می‌شود، گیر می‌کنند. به همین منظور شما باید تا جایی که امکان دارد هر چند وقت یک بار به صورت منظم، سنسورها و بخش‌های مختلف دزدگیر را تمیز کنید.

علت دهم: وجود خرابی در پنل کنترل و صفحه کلید

آخرین دلیلی که می‌توانیم از آن به عنوان دلیل از کار افتادن دزدگیر منزل و اماکن نام ببریم، خرابی مرکز فرماندهی و پانل کنترل دزدگیر است. پانل‌ها قلب سیستم ضد سرقت هستند و همه اجزای دیگر از طریق این مرکز به یکدیگر متصل می‌شوند. در صورتی که صفحه کنترل کیفیت لازم را نداشته باشد و خراب شود، دزدگیر به طور کامل از کار خواهد افتاد و دیگر قادر به تنظیمات سایر بخش‌ها نیستید.

سخن پایانی

همانطور که توضیح دادیم عوامل مختلفی در کار نکردن دزدگیر منزل و اماکن و از کار افتادن آن دخیل هستند. به همین منظور در صورتی که دزدگیر از کار می‌افتد ابتدا باید موارد فیزیکی، اتصالات و باتری را بررسی کنید. سپس نواحی دیگر مثل خرابی سنسورها، دستگاه پانل کنترل و تداخلات الکترومغناطیسی را بررسی کنید. مطمئن باشید که مشکل دزدگیرها فراتر از این موارد نیست و بسیاری از نصاب‌های حرفه‌ای با بررسی همین موارد به راحتی می‌تواند علت فعال نشدن دزدگیر را پیدا کنند.

نظرات

هنوز نظری ثبت نشده است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

سبد خرید
پیمایش به بالا