شما اینجا هستید:

راهنمای عیب یابی همه اشکالات دزدگیر اماکن و منزل

زمان مطالعه: ۲ دقیقه

راهنمای عیب یابی دزدگیر منزل

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

دزدگیر اماکن ابزار امنیتی بسیار کاربردی است که با استفاده از آن می‌توان میزان امنیت ساختمان‌های اماکن مختلف را به میزان قابل قبولی بالا برد. با این حال مثل هر ابزار الکترونیکی دیگری، دزدگیرها ممکن است با اشکال و خطا مواجه شوند و در این مواقع نیازمند خطایابی دزدگیر اماکن و منزل و رفع این خطاها هستیم.

جالب است بدانید که خیلی از این خطاها در بیشتر مواقع در قسمت دستگاه تغذیه یا باتری، سیم و اتصالات، دستگاه کنترل پنل و صفحه کلید، نرم افزارها و گاهی هم در ریموت و سیستم اعلان هشدار اتفاق می‌افتند. قصد ما در این مقاله این است که اختلالات مختلف و اعلان‌های نادرست دزدگیرها را بررسی کنیم و در ادامه توضیح دهیم که چطور می‌توانید با نظارت درست به رفع این اشکالات بپردازید.

آشنایی با عیب یابی اجزای مختلف دزدگیر اماکن

برای آشنایی با عیب یابی دزدگیر اماکن و منزل، ابتدا باید با اجزای اصلی دستگاه‌های امنیتی آشنا شوید. به طور کلی اجزای اصلی دزدگیر شامل موارد زیر است:

  1.     کنترل پنل
  2.     سنسورها
  3.     صفحه کلید
  4.     باتری
  5.     اتصالات و کابل‌ها
  6.     نرم افزار

براساس تجربه به عنوان تولید کننده و تعمیر کننده انواع دزدگیر منزل و اماکن به شما می‌گوییم که بعید است مشکل دزدگیر شما در قسمتی متفاوت از قسمت‌های یاد شده رخ دهد. با جرئت می‌توان گفت که بسیاری از خرابی‌ها و اختلالات دستگاه‌های ضد سرقت در همین موارد ذکر شده اتفاق می‌افتند. در ادامه به صورت دقیق‌تری به بررسی اختلالات در این بخش‌های دزدگیر پرداخته‌ایم.

آشنایی با کنترل پنل و خطایابی آن

کنترل پنل به عنوان مرکز فرماندهی دزدگیر، سیستم اعلام سرقت را کنترل می‌کند. معمولا صفحه کلید در این قسمت قرار می‌گیرد و عمده خرابی‌ها هم در همین قسمت اتفاق می‌افتد. در صورتی که قسمت کنترل پنل با خرابی مواجه شود، بهترین کار مراجعه به یک تعمیرکار حرفه‌ای است.

رفع اشکالات صفحه کلید

با استفاده از صفحه کلید شما می‌توانید زنگ خطر را فعال یا غیر فعال کنید؛ معمولا این کار با وارد کردن پین زنگ هشدار انجام می‌شود. از طرفی اصلی‌ترین کار دزدگیرها به صدا درآوردن آژیر است، پس اگر در این قسمت خرابی پیش بیاید، یعنی عملا دزدگیر از کار افتاده است.

عیب یابی سنسورهای دزدگیر اماکن و منزل

قسمت مهم دیگر دزدگیرهای منزل و اماکن، قسمت سنسورها است. سنسورها هم اصلی‌ترین اجزای یک سیستم حفاظتی را تشکیل می‌دهند، چون فرمان به صدا در آمدن آژیر از طرف سنسورها به کنترل پنل ارسال می‌شود. مهمترین سنسورهایی که در حال حاضر در دزدگیرها به کار می‌رود سنسور در و پنجره است که روی چارچوب این نواحی نصب می‌شود.

مدل دیگر حسگرهای حرکتی هستند که با هر جنبشی فعال می‌شوند. برخی از سنسورهای دیگر مثل سنسور شکستن شیشه هم در بازار وجود دارد که باید عملکرد آن‌ها قبل از نصب دزدگیر و به صورت منظم چک شود. برای اینکه از عملکرد حسگرها مطمئن باشید، شما باید آن‌ها را تست کنید.

نکته دیگری که برای بررسی مشکلات دزدگیر اماکن به آن نیاز دارید این است که سنسورها معمولا به صورت پین به دستگاه مرکزی نصب می‌شوند و ممکن است در حالت باز یا بسته گیر کنند. در این حالت اگر در حالت باز بمانند به طور معمول نمی‌توان آلارم را تنظیم کرد و در صورتی که بسته باشند، معمولا نمی‌توانند نفوذ را تشخیص دهند.

سنسورهای معیوب گاهی با هشدارهای کاذب باعث آزار دیگران می‌شوند. برای رفع اشکال سنسورهای معیوب ابتدا باید سنسورهای از کار افتاده را تشخیص دهید و سپس آن‌ها را تعمیر یا تعویض کنید.

بررسی اختلالات باتری

یکی از رایج‌ترین اختلالات دزدگیر منزل و اماکن، خرابی باتری است. دزدگیرهای مدرن به یک منبع تغذیه متصل می‌شوند که در صورت قطعی برق روشن بمانند. همانند دیگر تجهیزات الکترونیکی، باتری این تجهیزات باید به صورت دوره‌ای چک شود، چون عمدتا این قسمت از دستگاه‌ها آسیب پذیر است و در یک بازه زمانی مشخص از کار می‌افتد.

به طوری که برخی از نصاب‌ها معتقدند باتری‌ها 2 تا 5 سال طول عمر خواهند داشت. از این رو می‌توان گفت که خرابی باتری یا تمام شدن آن رایج‌ترین اختلال دزدگیرهاست. از طرفی باید حواستان باشد که باتری در حال اتمام نباشد، چون باتری کم هم باعث از کار افتادن کامل سیستم ضد سرقت می‌شود. البته معمولا در بسیاری از دزدگیرهای مدرن چراغ هشدار باتری وجود دارد و در صورت تمام شدن یا در حال تمام شدن به شما اخطار می‌دهد؛ پیشنهاد ما این است که این اخطارها را نادیده نگیرید.

عیب‌یابی اتصالات فیزیکی دزدگیر

یکی از قسمت‌هایی که در خرابی هر سیستم الکترونیکی باید در نظر گرفت، بررسی اتصالات کابل‌ها است. برای بررسی این موارد ابتدا مشکلات اتصال و ارتباطات را بررسی کنید. در صورتی که سیستم ضد سرقت به اینترنت یا تلفن وصل می‌شود، این اتصالات حتما چک شود.

گاهی هم ممکن است کابل‌ها و اتصالات شل شده باشند. حتما برای عیب یابی دزدگیر، کابل‌های متصل به منبع تغذیه را بررسی کنید. مورد دیگری که برای اتصالات گهگاه پیش می‌آید، خرابی به دلیل گرما و رطوبت است. اگر در شرایط آب و هوایی خاصی از دزدگیر استفاده می‌کنید، حتما اتصالات را چک کنید که آسیب ندیده باشند.

عیب‌یابی قسمت‌های نرم‌افزاری

بخش دیگر و مهمی که ممکن است منشا خرابی دزدگیر باشد و باید بررسی شود، نرم افزار دزدگیر است. بررسی تنظیمات نرم‌افزار دزدگیر به شما کمک می‌کند تا از ایجاد مشکل در بسیاری از قسمت‌های دزدگیر جلوگیری کنید. از طرفی حتما ریموت دزدگیر و ارتباطات شبکه را بررسی و تست کنید.

در صورتی که مطمئن شدید اشکال دزدگیر از سمت نرم افزار آن است، حتما با فروشنده تماس بگیرید و ببینید که برای نرم افزار آپدیت جدیدی در نظر گرفته شده یا خیر. معمولا این مشکلات از سوی نمایندگی دزدگیر خریداری شده قابل حل است.

خرید دزدگیر منزل و اماکن

خطاها و مشکلات رایج دزدگیر اماکن و منزل

تا اینجا به مواردی پرداختیم که برای قسمت‌ها و اجزای سخت افزاری دزدگیر پیش می‌آید. در ادامه برخی از خطاها و اعلان‌ها را بررسی کردیم که به طور معمول در بسیاری از دستگاه‌های امنیتی اتفاق می‌افتند.

زنگ به صدا در نمی‌آید

یکی از قسمت‌هایی که باعث اختلال در کار دزدگیر می‌شود، اعلان‌های نادرست است. برای عملیات عیب یابی این قسمت شما باید بررسی کنید که زنگ هشدار یا آژیر به خوبی کار می‌کند یا خیر. جالب است بدانید که یکی از دلایل معمول خرابی آژیر، کم بودن باتری یا گاهی از کار افتادن باتری است؛ پیشنهاد می‌کنیم برای عیب یابی این قسمت ابتدا باتری را چک کنید.

اعلان‌های نادرست

اعلان‌های نادرست هم از متداول‌ترین مشکلات دزدگیرها به حساب می‌آید. این اشکال ممکن است به دلیل تداخل‌های الکترومغناطیسی، حیوانات خانگی، سیستم‌های گرمایشی و خنک کننده، وضعیت آب و هوا و… رخ دهد.

برای حل اعلان‌های نادرست موارد زیر را انجام دهید:

  • تنظیم مجدد سنسورها؛
  • بررسی محیط اطراف برای عوامل مخرب؛
  • بررسی تداخلات امواج رادیویی.

در کنار موارد یاد شده گاهی هم ممکن است که نصب دزدگیر به صورت نادرست انجام شده باشد، یا تنظیمات به اشتباه انجام شده باشند. برای حل این موارد بهتر است که به نصاب مراجعه کنید، یا با کمک کارشناسان ببینید که این موارد چطور درست می‌شوند.  نصب نادرست دزدگیر و تنظیمات غلط می‌توانند به اشکالاتی منجر شوند. ممکن است تنظیمات حساسیت سنسورها به صورت نادرست تنظیم شود یا نیازمند به تنظیم مجدد باشند.

خطاها و اعلان‌های خطا

یکی از آزار دهنده‌ترین اشکالات دزدگیرها اعلان‌های خطاست. این خطاها و اعلانات خطا ممکن به علت تنظیمات سیستم، باتری ضعیف یا خراب، سیم کشی اشتباه یا نوسانات موجود در ولتاژهای برق اتفاق بیافتد. برای حل این مشکل شما باید موارد زیر را انجام دهید:

  • بررسی باتری‌ها و منابع تغذیه
  • بررسی کابل‌ها و اتصالات
  • تنظیم مجدد دزدگیر
  • ارتقا نرم‌افزار

به طور معمول با انجام این موارد شما می‌توانید تا حد زیادی مشکلات ناشی از اعلان و هشدار غلط را حل کنید.

عدم عملکرد صحیح در مواقع اضطراری

یکی از بدترین مشکلات که ممکن است برای هر دزدگیری پیش بیاید، عدم عملکرد سیستم ضد سرقت در مواقع اضطراری است. برای حل این مشکل بهتر است موارد زیر را انجام دهید:

  • تست دوره‌ای دزدگیر در مواقع اضطراری
  • تست اعلان‌ها و هشدارهای پیامکی

در صورتی که هر یک از موارد بالا با مشکل مواجه بود، حتما با نمایندگی‌های معتبر دزدگیر اماکن و منزل یا تعمیرکارهای حرفه‌ای در ارتباط باشید، تا این موارد را به خوبی رفع کنید.

توصیه‌هایی برای رفع مشکلات دزدگیر و پیشگیری از وقوع آن ها

برای حل مشکلات دزدگیر منزل و اماکن پیشنهاد می‌کنیم که موارد زیر را با دقت و به صورت دوره‌ای انجام دهید؛ زیرا که پیشگیری بهتر از درمان است.

بررسی باتری‌های ضعیف یا خراب: باتری‌ها اولین قسمتی هستند که در هنگام مواجهه با خرابی دزدگیر باید بررسی و عیب یابی شوند. رایج‌ترین مشکل این قطعات هم خرابی یا فرسودگی باتری است. از طرفی کم بودن منابع تغذیه یا نیمه تمام بودن باتری هم گاهی باعث دردسرهای بزرگی می‌شود. برای حل این مشکل پیشنهاد می‌کنیم که حتما بررسی کنید که باتری تمام شارژ هست یا خیر و از طرفی ببینید که عمر باتری به اتمام نرسیده باشد.

تعمیر و نگهداری دوره‌ای: دزدگیرها مثل هر دستگاه الکترونیکی دیگری نیاز به تعمیر و نگهداری دارند. با این حساب پیشنهاد می‌کنیم که به صورت منظم هر 3 تا 6 ماه یکبار دزدگیر را بررسی کنید تا دچار مشکل نشده باشند. از طرفی در صورت مشاهده مشکل حتما سریع‌تر آن را برطرف کنید.

تست منظم دزدگیر: برای بررسی منظم ماهانه حتما سعی کنید که در بازه‌های زمانی مشخص دزدگیر را تست کنید. معمولا در فرایند تست خیلی از خطاها رفع می‌شود و دیگر در هنگام مواقع اضطراری با قطعی یا خرابی سیستم‌های ضد سرقت روبرو نخواهید شد.

بررسی اتصالات و سیم‌کشی: کار دیگری که باید انجام دهید، بررسی منظم اتصالات و سیم کشی است. همانطور که توضیح دادیم بسیاری از اشکالات رایج دزدگیرها ناشی از اتصالات و نحوه سیم کشی قطعات آن‌هاست.

در نهایت؛ گام به گام عیب یابی دزدگیر اماکن و منزل

در این مطلب به صورت گام به گام توضیح دادیم که چطور می‌توانید دزدگیر منزل و اماکن را عیب یابی کنید. برای اینکه کارتان راحت شود در پایان به شما پیشنهاد می‌کنیم که در هنگام وقوع خطا به ترتیب ابتدا باتری‌ها، اتصالات، صفحه کلید و نرم افزار را بررسی کنید. در ادامه ببینید که چه خطاها و اعلان‌هایی ارسال می‌شود.

همانطور که توضیح دادیم خیلی از خطاها به راحتی قابل تشخیص است و نیاز به حضور نصاب یا تعمیرکار نیست، اما اگر احساس کردید که مشکلات دزدگیر پیچیده است، حتما با کارشناسان ما تماس بگیرید. امیدواریم در این مطلب توانسته باشیم همه نکات عیب‌یابی دزدگیر اماکن و منزل را توضیح دهیم. در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر حتما با کارشناسان ما در آریوسیس تماس بگیرید.

نظرات

هنوز نظری ثبت نشده است.

مطالب مرتبط

سبد خرید
پیمایش به بالا