شما اینجا هستید:

سفری در زمان با سیستم های امنیتی منزل

زمان مطالعه: ۲ دقیقه

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

برای کشف گذشته سیستم های امنیتی منزل و پیدا کردن اولین نمونه‌های دزدگیر منزل و اماکن حتی می‌توان به دوران پارینه سنگی و عصر حجر بازگشت. امنیت و ترس از امنیت نداشتن همواره مهمترین احساس مشترک بین انسان‌ها بوده و به همین دلیل انسان از گذشته تا به امروز به دنبال این بوده که خانه و محل زندگی خود را امن و ایمن نگه دارد.

در گذر زمان روش‌های محافظت انسان از خود و خانه و خانواده‌اش تفاوت‌های عمده‌ای پیدا کرده است. ابتدا شاید اولین اقدام چشم‌گیر انسان برای ایجاد امنیت ساخت ابزار و سلاح بود. پس از آن با اهلی کردن حیوانات وحشی، از این موجودات به عنوان هشدار دهنده و گاهی بازدارنده استفاده کرد. موارد زیادی را می‌توان در گذشته‌های دور مثال زد. اما برای بیان تاریخچه دزدگیر اماکن و منزل امروزی می‌توان به حدود 200 سال پیش رجوع کرد؛ زمانی که اولین انواع دزدگیرهای ضد سرقت خانه و منزل ساخته شد.

تاریخچه دزدگیر اماکن و منزل در طی دهه های مختلف

در ادامه دهه به دهه توضیح دادیم که دزدگیر در طول 200 سال گذشته چطور ساخته شد و چطور به جایی رسید که امروز از به روزترین تکونولوژی‌ها برای تشخیص سارقان از آن استفاده می‌شود. در ادامه همراه ما باشید با این سفر جذاب به دل مهمترین ابزار بشر برای ایجاد امنیت، دزدگیر اماکن و خانه.

اوایل دهه 1700: زنگ ها به صدا در می آیند

اولین مخترع دزدگیر اماکن و منزل را می‌توان آقای تیلدزلی نامید. کسی که در دهه 1700 یعنی در سالی که شاه سلطان حسین صفوی داشت با شورشیان افغان دست و پنجه نرم می‌کرد و به دنبال ایجاد امنیت در کشور بود و حکومت چند دویست ساله صفوی را به باد می‌داد، آقای تیدزلی در انگلستان مشغول ساخت دزدگیری بود که امنیت خانه خودش و شهروندانش را تضمین می‌کرد.

سیستم ضد سرقت این مخترع انگلیسی مکانیزم خیلی پیچیده‌ای نداشت، مجموعه‌ای از زنگ‌ها بود که به قفل در منزل و اماکن مختلف نصب می‌شد. در واقع می‌توان گفت که امروزه نیز همچنان پایه و اساس خیلی از سیستم‌های مگنتی درب و پنجره، همین چیزی است که تیلدزلی 300 سال پیش اختراع کرده بود.

در این مدل اگر کسی برای ورود به خانه از کلیدی استفاده می‌کرد که مخصوص آن در نبود، دزدگیر به صدا در می‌آمد و هم سارق را می‌ترساند و فراری می‌داد و هم صاحبخانه را از دزدی خبردار می‌کرد. این محصول تا 150 سال بعد هیچ تغییری نداشت، اما در سال 1850 چنان ارتقایی پیدا کرد که به آن می‌توان گفت اولین دزدگیر الکترونیکی جهان.

اوایل دهه 1850: اولین دزدگیر الکترونیکی مگنتی جهان

نفر بعدی که اسمش در تاریخ به نام مخترعان اولیه دزدگیر ثبت شده، آقای آگوستوس پوپ است. پوپ یک نمونه اولیه از دزدگیرهای مگنتی را ایجاد کرد. سیستم ضد سرقت او روی در و پنجره متصل می‌شد و این سیستم به بسته شدن مدار الکتریکی واکنش نشان می‌دادن. بدین صورت که در صورت باز شدن در یا پنجره، زنگ هشدار دستگاه به صدا در می‌آمد. این اختراع در 21 ژوئن سال 1853 میلادی به نام آگوستوس در بوستون آمریکا ثبت شد. از نظر زمانی هم این دوره همزمان است با سلطنت ناصرالدین شاه، پر سابقه‌ترین شاه قاجاری ایران.

خرید دزدگیر منزل و اماکن

این دزدگیر با باتری کار می‌کرد و برای آن زمان بسیار کاربردی بود. در صورت باز یا بسته شدن در و پنجره ارتعاشات الکترومغناطیسی به یک چکش منتقل می‌شد و سپس این چکش به یک زنگ برنجی برخورد می‌کرد. این دستگاه به صورتی کار می‌کرد که اگر سارق در یا پنجره را می‌بست همچنان دزدگیر صدا می‌داد. 

ادوین هولمز؛ اولین تاجر و فروشنده دزدگیر در جهان

بسیاری از افراد تصور می‌کنند که هولمز اولین مخترع دزدگیر در جهان است و اسم پوپ کمتر شنیده می‌شود. اما نکته مهم اینجاست که هولمز صاحب یک شرکت تجاری بوده و حق اختراع دستگاه پوپ را در سال 1857 می‌خرد. هولمز سپس شرکتی به اسم محصولات حفاظتی برقی هولمز برای اولین بار دستگاه‌های ضد سرقت را می‌فروشد.

گفته می‌شود که پوپ به دلیل ابتلا به بیماری حصبه مجبور می‌شود که حق اختراع خود را به قیمت 9 هزار و 500 دلار به ادوارد بفروشد. پوپ چند روز بعد از این اقدام از دنیا رفت. پس از مرگ پوپ حال نوبت هولمز بود که این کسب و کار را رونق بدهد. او دزدگیر را به نیویورک برد و تا سال 1866 بیش از 1200 نسخه از این دستگاه را فروخت.

این دزدگیر سپس یک سری ارتقا هم داشت. مثلا در سال 1868 میلادی یک ساعت عقربه‌ای به این دستگاه اضافه شد که می‌توانست زنگ هشدار را خاموش کند. در سال 1970 یک سری حسگرهای حرکتی به این دستگاه متصل شد و در طول دهه 80 پیشرفته‌تر از پیش شد. در دهه نود میلادی با پایین آمدن قیمت این محصولات امنیتی ضد سرقت، تقریبا می‌توان گفت که دیگر مردم عادی و طبقه متوسط می‌توانستند این دستگاه‌ها را در خانه خود نصب کنند.

شیوه تبلیغات هولمز هم باعث معروفیت او شد، به گونه‌ای که از او به عنوان استراتژیست زیرک یاد می‌شود. هولمز که می‌دانست مردم از الکتریسیته می‌ترسند، در قرن نوزدهم اسامی افرادی که به سیستم هشدار او اعتماد کردند را در مجله نیویورکر چاپ کرد. دستگاه ضد سرقت هم همواره در بسیاری از تبلیغات چاپی او مشاهده می‌شد و به گونه‌ای با این کار باعث شد تا این دستگاه برند او شود.

هولمز و اتصال دزدگیر به شبکه تلفن شهر نیویورک

این تاجر خوش فکر در ادامه سیستم دزدگیر را به سیستم تلگراف و تلفن شهری نیویورک متصل کرد. حتی اسم دستگاهش را گذاشته بود سیستم ضد سرقت تلگرافی. این ارتقا باعث شد تا جواهرفروشی‌های معروفی مثل تیفانی و لرد اند تیلور مشتری او شوند. پسر او نیز در ادامه نقش بسیار گسترده‌ای در طراحی اولین نسخه‌‎های دزدگیر تلفن کننده داشت.

ادوارد آ. کالاهان و ایده ایستگاه نظارت مرکزی

همزمان با هولمز پدر و پسر، نفر دیگری که با خوش فکری خود توانست باعث پیشرفت هر چه بیشتر دزدگیرها شود، ادوارد آ. کالاهان بود. نقشه او این بود که هر یک از پنجاه همسایه در مجاورت خانه‌های نزدیک بورس را به یک جعبه تماس اضطراری و یک زنگ تجهیز کند و سپس خانه ها را به یکدیگر متصل کند. برای هر جعبه تماس، تعداد مشخصی زنگ تعیین می‌شد که می‌توانست خانه ها را در صورت سرقت متمایز کند. به این صورت که اگر زنگ خطر در خانه A به صدا در می‌آمد، خانه‌های B و C متوجه می‌شدند که از خانه A سرقت شده است.

ایده دیگر او این بود که چون دزدی‌ها عموما در شهرهای بزرگ اتفاق می‌افتد، پس این دزدگیر می‌تواند به غیر از زنگ هشدار کارهای دیگری هم انجام دهد. او سیستمی ایجاد کرد تا دزدگیر بتواند در صورت وقوع سرقت سیستم ایستگاه مرکزی اورژانس شهری را هم با خبر کند.

دهه 1970 و 80: دهه پیشرفت دزدگیرها و حسگرهای حرکتی

این دهه برای پیشرفت دزدگیرهای اماکن و منزل بسیار مهم و حیاتی بود. با ایجاد فناوری‌های جدید حسگرهای حرکتی و سنسورهای فراصوتی به دزدگیرهای قدیمی اضافه شدند. این حسگرها باعث شدند تا حتی اگر سارق بتواند وارد خانه یا اماکن شود، همچنان با تشخیص حرکت این افراد مزاحم دزدگیرها به صدا در بیایند و صاحبخانه را با خبر کنند.

قرن بیستم: قرن سیستم های هشدار دهنده مدرن با تکنولوژی پیشرفته

قرن بیستم را می‌توان قرن بسیار سریع پیشرفت تکنولوژی نامید. دزدگیر کالاهان در این قرن بیش از پیش رونق گرفت و پس از جنگ جهانی دوم در بسیاری از خانه‌ها استفاده شد. در واقع می‌توان گفت که پایان جنگ باعث شد مردم بیشتر از همیشه برای امنیت خانه خود ارزش قائل شوند و به همین دلیل دزدگیرها بیش از پیش حرفه‌ای شدند.

آینده دزدگیرهای هوشمند با هوش مصنوعی

در خصوص آینده سیستم‌های امنیتی منزل و اماکن می‌توان هر تصور غیر ممکنی را داشت. با توجه به رونق گرفتن هوش مصنوعی به نظر می‌رسد که دزدگیرها به زودی به فناوری‌های بسیار دقیق‌تر تشخیص چهره و تشخیص دزدی ارتقا پیدا کنند. ممکن است این وسایل امنیتی حتی بتوانند قصد و نیت شخص وارد شونده به خانه را هم تشخیص دهند و از طرفی با هوشمندی بسیاری بتوانند صاحبخانه و سایر افراد مطلع را با خبر سازند. در واقع می‌توان گفت که دزدگیرها در بعد نرم افزاری و سخت افزاری به میزان بسیاری ارتقا پیدا کنند.

سخن پایانی

تاریخچه دزدگیر اماکن و منزل تاریخی پر افتخار به حساب می‌آید. دزدگیرها به خوبی توانستند در برهه‌ها و دوره‌های مختلف پیشرفت کنند و به جایی برسند که امروزه در خانه‌های هوشمند و با جدیدترین تکنولوژی‌ها کار می‌کنند. امیدواریم در این مطلب با روند پیشرفت تکنولوژی دزدگیرها در طول تاریخ آشنا شده باشید.

نظرات

هنوز نظری ثبت نشده است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

سبد خرید
پیمایش به بالا