شما اینجا هستید:

ریموت کد هاپینگ چیست؟

زمان مطالعه: ۲ دقیقه

ریموت کدهاپینگ چیست

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

همانقدر که دزدگیر در ایجاد امنیت اهمیت دارد، خود دزدگیرها هم باید ایمنی و امنیت کافی را داشته باشند. با این حال سارقان باهوش همیشه راهی برای هک کردن سیستم های امنیتی پیدا می کنند. یکی از قسمت‌های دزدگیر که همواره از طرف هکرها مورد حمله قرار می گیرد، بخش ریموت دزدگیر است. در صورتی که امنیت ریموت پایین باشد، به راحتی دزدها می توانند با هک آن به خانه یا خودرو شما دسترسی پیدا کنند.

برای حل این مشکل ریموت کد هاپینگ ساخته شده است. ریموت های کدهاپینگ از نظر امنیتی در سطح بالایی قرار دارند و با توجه به الگوریتم تغییر کد تصادفی در آن ها، هک کردن‌شان امری نشدنی است. در این مطلب قرار است که به شکل دقیق تری توضیح دهیم ریموت کدهاپینگ چیست و آیا فناوری هاپینگ کد قابل هک شدن هست یا خیر.

ریموت کد هاپینگ چیست؟

ریموت کدهاپینگ که به آن در زبان انگلیسی رولینگ کد یا (rolling code) گفته می‌شود یک ریموت فوق پیشرفته و مقاوم در برابر نفوذ هکرهاست. این ریموت به نوعی رمزگذاری شده است که اجازه نفوذ و هک شدن را نمی‌دهد. از این سیستم بیشتر در فناوری های keyless یا بدون کلید یا در گاراژ و خانه استفاده می‌شود. استفاده از فناوری کد هاپینگ در ریموت درب منزل و سایر اماکن باعث می شود تا امکان ورود به این فضاها غیر ممکن شود. در ادامه با بررسی انواع ریموت‌ها توضیح دادیم که ریموت کدهاپینگ چه امکانات و ارجحیت‌هایی دارد.

انواع ریموت دزدگیر

خیلی اجمالی بخواهیم انواع ریموت های دزدگیر را توضیح بدهیم، باید بگوییم که این ریموت ها را می توان به مدل های زیر تقسیم بندی کرد:

  • ریموت کد هاپینگ
  • ریموت کد لرن
  • ریموت کد فیکس
  • ریموت بلوتوثی

با توجه به اینکه استفاده از ریموت های کد لرن و کد هاپینگ برای دزدگیرهای پیشرفته مرسوم تر است، در این مطلب بیشتر به مقایسه این دو خواهیم پرداخت و در ادامه بررسی می کنیم که چرا هاپینگ کد از کد لرن پیشرفته تر و نفوذناپذیر تر است.

تفاوت ریموت کد هاپینگ و کد لرن

برای مقایسه ریموت کد هاپینگ و کد لرن اجازه بدهید که در ابتدا به بررسی و مقایسه ویژگی‌های این دو ریموت بپردازیم.

مسئله ا صلی که باعث تفاوت بسیار زیاد کد لرن و کد هاپینگ می شود، تفاوت در تعداد کدها و طریقه تخصیص کدهاست. ریموت های هاپینگ به عنوان ریموت های ضد سرقت شناخته می شوند. در این کنترل ها بیش از 100 میلیون کد تعریف شده است و هر بار که دکمه ریموت زده شود، یک کد به صورت تصادفی ساخته خواهد شد. این موضوع نشان می دهد که کپی کردن هاپینگ ها غیر ممکن است و به همین دلیل امنیت بسیار بالایی دارند.

در مقابل اما تعداد کد لرنینگ حدود 1 میلیون کد است. اما مسئله اینجاست که به هنگام تنظیم ریموت در مدار کنترل، تنها یکی از کدها به صورت ثابت انتخاب می شود و متاسفانه این کد را می توان کپی کرد. به همین دلیل می توان گفت که این دسته از ریموت ها آنچنان که باید ضد سرقت نیستند.

با این حساب می توان تفاوت عمده کد لرن و هاپینگ کد را به صورت زیر بیان کرد:

  • کد لرن به راحتی کپی می شود.
  • در کد لرن کد تخصیص یافته برای ریموت ثابت و یکسان است و به همین دلیل نفوذ پذیر و قابل هک شدنند.
  • در ریموت کد لرن گیرنده اختصاصی در نظر گرفته نشده، و این یعنی اینکه سایر کنترل های کد لرن می توانند به دزدگیرهای مشابه و دارای کد مشابه سیستم کد لرن، دستور بدهند.

برتری های ریموت کد هاپینگ آریوسیس

  • توسط ریموت های بلوتوثی کپی نمی شود
  • با هر بار فشردن دکمه ریموت، کد جدید و متفاوت با کد قبلی تولید می کند.
  • غیر قابل هک و نفوذ بودن به دلیل وجود 16 بیلیون حالت مختلف کد دهی.
  • دارای رسیورهای اختصاصی است، یعنی فقط از ریموت ست شده با آن دستور می گیرد.

نکته مهمی که در تفاوت کد هاپینگ و کد لرن باید در نظر گرفت، تفاوت قیمت این دو نوع کنترلر است. به طور معمول با توجه به اینکه هاپینگ ها امنیت بیشتری دارند و فناوری به کار رفته در آن ها پیشرفته تر است، قیمت بالاتری هم نسبت به ریموت های کد لرن دارند. با این حال در صورتی که دغدغه اصلی امنیت باشد، حتما باید سراغ ریموت های هاپینگ رفت.

ویژگی های ریموت آریوسیس

ریموت های دزدگیرهای منزل و اماکن آریوسیس از نوع پیشرفته کد هاپینگ هستند. در واقع این ریموت‌ها علاوه بر اینکه ویژگی‌های معمول کد هاپینگ ها را دارند، دارای یک سری امکانات ویژه دیگر نیز هستند. در ادامه به بررسی این امکانات خواهیم پرداخت.

  • در تنظیمات ریموت هاپینگ آریوسیس امکان ویژه‌ای برای قفل کردن کلیدهای ریموت برای افراد ثالث در نظر گرفته شده است. یعنی حتی فرد ثالث در صورت داشتن ریموت نمی تواند با فشردن کلیدها به دستگاه دزدگیر دستور بدهد.
  • این ریموت کنترلر پیشرفته طوری طراحی شده است که در صورت استفاده شخص ثالث، به شماره ست شده در دستگاه دزدگیر پیامک ارسال می شود.

این موارد در کنار ویژگی های امنیتی دزدگیرهای کدهاپینگ باعث شده اند تا ریموت کنترلر آریوسیس به یک ابزار غیر قابل نفوذ تبدیل شود. پیشنهاد می کنم برای آشنایی بیشتر با ریموت کدهاپینگ آریوسیس روی اینجا کلیک کنید. در این صفحه می توانید اطلاعات کاملی در خصوص این دستگاه کنترل دزدگیر کسب کنید.

برای خرید ریموت کد هاپینگ آریوسیس روی اینجا کلیک کنید.

امنیت ریموت کد هاپینگ

همانطور که توضیح دادیم ریموت های کد هاپینگ امنیت خیلی بالایی دارند و در واقع می توان گفت که غیر قابل هک و نفوذ هستند. برای درک این امنیت بالا اجازه دهید ابتدا نگاهی داشته باشیم به نوع عملکرد و کددهی دو ریموت کد لرن و کد فیکس که در بازار بیشتر از سایر ریموت ها طرفدار دارند.

امنیت ریموت کد لرن در مقایسه با کد هاپینگ

در ریموت های کد لرن معمولا یک کد 20 بیتی منحصر به فرد در نظر گرفته می شود و با 8 حالت مختلف و عدد پایه می توان کد مورد نظر را ایجاد کرد. نکته مهم اینجاست که در این ریموت از یک شناسه منحصر به فرد استفاده می‌شود که ریموت را از سایر ریموت های بازار مجزا می کند.

ریموت کدفیکس (CodeFix)

در ادامه اجازه بدهید نگاهی داشته باشیم به کد فیکس. ریموت کد فیکس هم دارای یک شناسه منحصر به فرد است، اما این شناسه با تغییر وضعیت قرار گیری پایه‌ها در ریموت تغییر می کند. این موضوع یکی از دلایل امنیت بسیار پایین ریموت های کد فیکس است. برای مثال در صورتی که سارق نحوه قرار گیری و اتصال پایه ها را پیدا کند، به راحتی می توان ریموت را کپی کند.

حتی اگر نحوه اتصال پایه ها را نداشته باشد با توجه به آی سی به کار رفته در این ریموت ها، عموما در همه مدل ریموت کد فیکس از 8 پایه برای آدرس دهی استفاده می شود و با توجه به اینکه هر بیت 3 حالت دارد (مثبت، منفی و بدون اتصال) با یک ضرب ساده می توان فهمید که برای پیدا کردن رمز حدود 6500 حالت مختلف را باید ایجاد کرد. حال اگر دستگاهی ساخته شود که بتوان با آن حالت های مختلف را ایجاد کرد و در هر حالت 3 ثانیه زمان لازم باشد، در مجموع سارق می تواند در کمتر از 5 ساعت کد ریموت را پیدا کند. جالب است با این ضریب نفوذ پذیری بالا، این نوع از ریموت ها بسیار برای درب ساختمان و مغازه ها و در دزدگیرهای اماکن استفاده می شدند.

ریموت کدلرن (CodeLearn)

تفاوت اصلی ریموت کد لرن با کد فیکس در اینجاست که کد ریموت با تغییر حالت های پایه قابل تغییر نیست. در واقع هر ریموت کد منحصر به فردی دارد که در کارخانه تولید کننده به هر دستگاه کنترل اختصاص پیدا می کند؛ این کار تا حد زیادی امنیت ریموت را بالا برده است. از طرفی این کد دیگر مثل کد فیکس 8 بیتی نیست و از رمز 20 بیتی استفاده شده است؛ یعنی 1 میلیون و 48 هزار و 576 مدل مختلف کد وجود دارد.

اما با این حال همچنان کد لرن هم قابل هک است. برای مثال هکر می تواند الگوریتم و پروتکل ارسال را در ریموت شبیه سازی کند و در 36 روز با روش ارسال و خطا می توان به کد دستگاه رسید. البته این روش خیلی زمانبر است، اما هکرها همچنان می توانند از طریق شنود سیگنال های ارسالی ریموت، پیام ها را دیکود کنند و در نتیجه به کد اصلی دستگاه دست پیدا کنند. جالب است بدانید که با وجود این همه حفره امنیتی، متاسفانه عمده دزدگیرهای منزل و اماکن دارای ریموت های کد لرن هستند.

امنیت ریموت کد هاپینگ

همه موارد بالا را توضیح دهیم تا به بحث اصلی یعنی امنیت بالای ریموت کد هاپینگ برسیم. روش رمزگذاری هاپینگ از کد لرن و کد فیکس بسیار پیچیده تر است. در این ریموت ها علاوه بر رمزگذاری سیگنال، یک شمارنده هم تعبیه شده که می تواند در هر بار ارسال دستور یک رمز جدید ایجاد کند. این فرآیند باعث شده تا رمز کدهاپینگ ثابت نباشد و به همین دلیل به هیچ وجه نتوان کدهاپینگ ها را کپی و هک کرد.

سخن پایانی؛ هاپینگ کد یا کد متغیر

در این مطلب قصد ما این بود که فناوری ریموت کد هاپینگ را به شما معرفی کنیم. همانطور که توضیح دادیم این ریموت با استفاده از فناوری تغییر کد توانسته به ریموت غیر قابل نفوذ و هک تبدیل شود. به همین دلیل استفاده از آن ها در محصولات امنیتی منزل و اماکن و خودرو می تواند باعث امنیت هر چه بیشتر شود.

امیدواریم در این مطلب توانسته باشیم در ابتدا توضیح بدهیم که ریموت کد هاپینگ چیست و همچنین در ادامه به خوبی نحوه عملکرد و امنیت هاپینگ کد را توضیح داده باشیم. برای سفارش محصولات امنیتی آریوسیس و همچنین اطلاعات بیشتر در خصوص دزدگیرهای اماکن و منزل با ما در ارتباط باشید.

نظرات

3 دیدگاه دربارهٔ «ریموت کد هاپینگ چیست؟»

  1. تو اینستا یه کلیپ هکری دیدم همه کدهای ریموت رو می زد. کدهاپینگ رو چطور می گین که هک نمیشه! ریموت هک نشدنی نداریم!

  2. ممنون از نظری که گذاشتید. توی مطلب به طور کامل توضیح دادیم که چه ریموت هایی قابل هک هستند. معمولا ریموت های کدلرن و کپی کد یا بلوتوثی به راحتی هک می شوند. البته به راحتی برای ما نه، برای هکرهایی که خیلی حرفه ای هستند. ولی ریموت های کدهاپینگ چون نحوه کددهی خیلی پیشرفته دارند، خیلی سخت هک می شوند.

  3. سلام
    آیا هر ریموت هاپینگ ۴۳۳ خریداری و کد دهی کنیم رو میتونینیم با هر نوع رسیور هاپینگ ۴۳۳ لرن کنیم؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

آلارم کاذب دزدگیر

3 دلیل اصلی آلارم کاذب دزدگیر اماکن

فرض کنید در سفر هستید و دزدگیر منزل شما هشدار سرقت می‌دهد. قطعا اولین کاری که می‌کنید بی خیال سفر می‌شوید و در اسرع وقت …

3 دلیل اصلی آلارم کاذب دزدگیر اماکن ادامه مطلب…

ادامه مطلب...
بهترین دزدگیر منزل

بهترین دزدگیر منزل، معرفی 5 برند برتر دزدگیر خانه

در صورتی که هنگام خرید دزدگیر منزل، از یک فروشنده بپرسید «بهترین دزدگیر منزل شما چیست؟»، پاسخ های متفاوتی را می‌شنوید که شما را کاملا …

بهترین دزدگیر منزل، معرفی 5 برند برتر دزدگیر خانه ادامه مطلب…

ادامه مطلب...
سبد خرید
پیمایش به بالا